Online cursussen

E-cursus ‘Schrijf met je lijf’ nu met zomerkorting: € 195 > € 165

Zomeraanbieding! De hele maand augustus korting op de e-cursus ‘Schrijf met je lijf’.

Natuurlijk schrijf je met je handen. Maar als je ook leert schrijven met je voeten, met je onderbuik, met je hart, met je zintuigen, worden je teksten beter. Soepeler. Echter. Meer van jou. Dat leer je in deze boeiende lessen, met uitleg, voorbeelden en oefeningen.

Negenentwintig mensen zijn al bezig en ze zijn erg positief:

“Het is een ontzettend leuke cursus. Ik geniet van de manier waarop Lisette begeleidt.” Herma Wijffels-van der Weide

Wat ik goed vind is dat ze telkens een hele beschrijving toevoegt, met voorbeelden uit de praktijk en zelfs haar eigen ervaringen. De cursus heeft me heel wat inzichten gegeven.” Herman Plasmans

Elke les bevat twee of drie thema’s. Bij elke les krijg je persoonlijke begeleiding bij de schrijfoefeningen: je mailt mij je huiswerk en ik geef stimulerend commentaar en adviezen.

Als je wilt, kun je elke les afzonderlijk aanschaffen, op volgorde. Of je neemt een les die je speciaal trekt vanwege het thema. Dus je loopt niet het risico dat je voor de hele cursus betaald hebt en halverwege toch moet afhaken omdat het te veel wordt; je neemt precies zoveel lessen als je aan kunt en wilt.

Per les kost het € 45 (inclusief begeleiding). Er zijn 6 lessen. Heb je 5 lessen afgenomen dan krijg je de 6e gratis, plus een Bonusles met tips & tricks, do’s & don’ts.

Toch meteen de hele cursus?

Natuurlijk kun je meteen de hele cursus nemen: voor € 195 € 165 (aanbieding geldig tot eind augustus!) leid ik je persoonlijk door de zes lessen heen. Ook op deze manier kun je helemaal je eigen tempo bepalen: elke nieuwe les krijg je handmatig toegestuurd, pas als je je ‘huiswerk’ van de vorige les hebt ingeleverd. Ga je het aan? Mail me via Contact, en ik stuur je de eerste les, en de Bonusles, en een factuur.

Of wil je met een les beginnen? KLIK op de les van je keuze om te bestellen. Je ontvangt de link naar de pdf van de les. En van mij persoonlijk krijgt iedereen die een les neemt, de Bonusles gratis opgestuurd.

Les 1: Waarom schrijf je beter met je lijf? 

Het Ik-ABC; Een pakkend begin

De magie van het schrijfproces ontleed; waarom je jezelf beter leert kennen door te schrijven en de brandende vraag: wat heb jij met het onderwerp waarover je schrijft?

Les 2: Schrijf met je voeten. 

Afstand; Beperking; Hoe krijg je inspiratie?

Over de lezer die over je schouder meeleest en de drie belangrijke vragen die elke lezer zichzelf onbewust stelt. Een geweldige oefening om de beste innerlijke houding te kweken. Schrijven is schrappen, en ‘kill your darlings’. En: hoe krijg je inspiratie? De leukste methoden.

Les 3: Schrijf met je onderbuik. 

Hoe maak je het spannend? Gevoelens communiceren; Putten uit je onderbewuste

Waarom je echt alles moet vertellen. Visualisatie oefeningen om beter te aarden (en beter te schrijven). Wie goed schrijft, is altijd vrouw! (Waarom?) Wat zijn gevoelens en hoe beschrijf je ze? De muzen en hoe je je intuïtie versterkt.

Les 4: Schrijf met je hart. 

Houd van je hoofdpersoon; Show, don’t tell; Omarm je problemen

Wat is realistisch schrijven eigenlijk? Schrijf reëel, schrijf met vlees en bloed, ga uit van goedheid en waarheid. Waarom je problemen nodig hebt. En: in goede verhalen krijgen de hoofdpersonen niet per se wat ze willen hebben. Maar ze krijgen wel wat ze nodig hebben.

Les 5: Schrijf met je hoofd (1)

Zintuigen; Compositie; Ruim op!

Waarom je hardop moet lezen wat je geschreven hebt. Wat is een spanningsboog? De drie onderdelen van elke tekst: orde – chaos – resolutie. Of zijn het er toch vijf? Een geestige chick-lit satire waarvan je veel leert. En: waarom het zo belangrijk is om op te ruimen.

Les 6: Schrijf met je hoofd (2)

De innerlijke criticus als bondgenoot; Humor.

Hoe helpt schrijven je beter te leren leven met je schaduw? Wat kun je doen aan die knagende twijfelaar daarbinnen? De grappigste column die ik ooit schreeft. En het meest gedurfde liedje (over schaamhaar).

Bonusles: Do’s & don’ts, tips & tricks, de drie Ge’s – Gewoon, Geordend en Geduldig – en andere handigheidjes. Extra cadeautje voor iedereen die meedoet!

 

 

 

zonnebloemen

 

Oei, ik bloei! 

Oei, ik bloei! is toegankelijk, prettig geschreven en origineel. Laagdrempelig, vol humor, warm en wijs. Simpel en niet duur, maar wel effectief! Met oefeningen, meditaties, tips & tricks, en links naar filmpjes op internet.

Een review: “Ik voel me uitgenodigd door Lisette om meer open te kunnen gaan in mijn ontwikkelings proces door wat zij aanreikt. Het komt recht in m’n hart en ik voel mij gezien! Ook de liefdevolle lichte toon spreekt mij aan.”

Oei, ik bloei!

Hoe kun je waarachtig bloeien, jezelf zijn en stralen van binnenuit? In deze cursus leer je de geheimen van persoonlijke bloei kennen en vind je je eigen weg naar jouw optimale staat, door zelfonderzoek, ontspanning, en zelfacceptatie. Spelenderwijs leer je jezelf meer lief te hebben en te accepteren precies zoals je bent, met al je onvolkomenheden en pijn, en met al je talenten en potentieel.

Dit zijn de hoofdstukken:

 1. De drie geheimen van bloei: zelfonderzoek, ontspanning en zelfacceptatie
 2. De kracht van vragen (en de gouden vraag)
 3. Wat zit er in je Schaduw? De Reichiaanse karakterstructuren
 4. Hoe veilig ben je geworteld? Eerste chakra
 5. Kan het stromen? Tweede chakra
 6. Mag het vlammen? Derde chakra
 7. Bubbelen van blijdschap! Vierde chakra
 8. Wat wil je zeggen? Vijfde chakra
 9. Hoe helder is je blik? Zesde chakra
 10. Hoe transparant is je ego? Zevende chakra
 11. Hoeveel ruimte heb je? Over oordelen of ontspannen
 12. Samenvatting, en: de zilveren draad in je leven.

Dit schreef een cursiste die optie 3 koos: “Vier weken geleden gestart met deze online cursus. ik ben heel enthousiast en verrast door het grote effect. De vragen en opdrachten zijn raak en ruimen mijn belemmeringen om te bloeien op. De feedback van Lisette is helder, waardevol en persoonlijk. Ik kijk uit naar de volgende lessen.”

Er zijn drie opties:

 1. Elke week ontvang je een aflevering van de e-cusus Oei, ik bloei!, met tekst, vragen en oefeningen om thuis in je eigen tijd te lezen en te doen.
 2. Elke week ontvang je een aflevering, én je kunt je antwoorden mailen, voor persoonlijke begeleiding;
 3. Elke week ontvang je een aflevering; je kunt je antwoorden mailen voor  persoonlijke begeleiding; én je krijgt drie live coaching consulten per Skype of telefoon, om al je vragen te stellen en te bespreken.

Wat kost het?

 1. E-cursus Oei, ik bloei! in 12 afleveringen: € 30
 2. E-cursus Oei, ik bloei! in 12 afleveringen met begeleiding per email: € 75
 3. E-cursus Oei, ik bloei! in 12 afleveringen met begeleiding per email en drie live-consulten per Skype of telefoon: € 195.

7 8 al-lid-meld-je-hier-aan

Binnenkort ook beschikbaar: de online cursus ‘Alchemie van de liefde’. Hou deze site in de gaten!