Er moest nog iets uit…

Mijn manuscript was af. En ingeleverd. Maar toen moest er nog iets uit.

“Ik heb het met heel veel plezier gelezen,” zei de redacteur van de uitgeverij. “Het staat als een huis. Maar die tekst over de corona-maatregelen…”
“Die moet er zeker uit van jou?” vroeg ik en ik zette me schrap. Want natuurlijk had ik aan het eind van het boek nog even mijn ongezouten mening gegeven.

(Het officiële bericht van de WHO en de regeringen onder regie van de WHO was: “Er komt iets aan dat we niet onder controle hebben. Freeze, allemaal. Ga naar binnen, apart. Laat elkaar los, houd afstand. Blijf zitten waar je zit en verroer je niet. We willen controle. Wacht, wij rollen ons technologische zwaar geschut uit – het plastic, de apparatuur, de chemie. Ontspan je geen seconde. Dit gaat net zolang duren tot we de totale controle hebben.” Toen de ergste griepgolf voorbij was, zoals griepgolven altijd voorbij gaan, en iedereen opgelucht adem zou kunnen halen, was het ontketende monster van de controledrang niet snel terug in zijn hok te krijgen. Het eiste testen en contactonderzoek en gehoorzaamheid, het dreigde met boetes en noodwetten, en met nog meer inperking van de vrijheid… en zo ging het nog een tijdje door).

“Het zal mensen tegen je in het harnas jagen,” zei hij. “Oh daar zit ik niet mee,” zei ik ferm, “dat hou je toch.”
“Het moet over vijf jaar nog verkoopbaar zijn,” zei hij.
Hm. Daar zat wat in.
Over vijf jaar is er hopelijk weer andere onzin om me druk over te maken.
Toch maar geschrapt dus. Uiteindelijk vond ik het eind zelf veel beter geworden en was ik dankbaar voor zijn ingreep.

Vrienden worden met je lijf, heet het boek. Ondertitel Lichaamsbewustzijn als levensbelang. 
Het gaat over aanwezig zijn in je lichaam, voelen wat er te voelen valt, waarom dat zo goed en gezond is, wat het lastig maakt, en wat je eraan kunt doen. Met persoonlijke anekdotes want dat kan ik toch niet laten, en met veel handige tips en oefeningen.
Tijdens de lockdown ben ik eraan begonnen en in augustus hield ik schrijfretraite van mijn rebalancing praktijk om eraan te werken. Wat een zalige maand was dat. Ik wil elke augustus wel een boek schrijven.
En ik ben ook blij met de prachtige cover, gemaakt door Studio Bij Barbara. Stoer en speels tegelijk, en duidelijk bedoeld voor ieder lijf. Ten Have geeft het boek uit en begin maart 2021 ligt het in de winkel.

Het e-book dat eraan ten grondslag ligt, is nu niet meer te koop. Maar er komt van alles aan: twee lessen cadeau bij aankoop van een ticket voor het Innerlijk Licht-festival van Commit Happiness begin november, een voorpublicatie in een groot publieksblad, en een paar fijne workshops Lichaamsbewustzijn die ik ga organiseren, ergens deze winter. Ik hou je op de hoogte via deze Nieuwsbrief, en via de agenda op mijn site.
Ik verheug me op alles.

Rebalancing

Het laken op de massagetafel is niet altijd zo gekreukeld hoor. Als het mooi weer is, hang ik de lakens buiten te drogen en dan komen ze veel gladder uit de was. Maar soms moeten ze in de droger.
Mijn rebalancing-praktijk in de nieuwe ruimte in Djoj (Antony Duyklaan 9, het kleine gebouwtje rechts van het hek) loopt nogal goed en je kunt nu boeken voor een sessie vanaf begin januari 2021. Dat komt onder andere doordat ik na de lockdown ben teruggegaan van vier naar drie sessies per dag. En doordat er op vrijdagen en donderdagmiddagen iemand anders in mijn ruimte praktijk houdt: Ronald Aartsen, acupuncturist. Ik vind het fijn zo, het geeft me tijd voor mezelf en armslag, en er is altijd wel iets te regelen als het heel erg dringend is. Op zaterdagochtend bijvoorbeeld, voor een zaterdagtarief.
De PWYW-regeling is mogelijk voor mensen met een kleine beurs, op alle dagen: betaal me contant wat je wilt/kunt missen/passend vindt of betaal met iets dat jij in de aanbieding hebt. Aan PWYW-cliënten vraag ik wel om een eigen lakentje mee te nemen. Glad, of gekreukeld.

Graag tot ziens, hier of daar. En houd moed.

3 Antwoorden op “Er moest nog iets uit…”

  1. Oe die ga ik zeker bestellen! 🙂

  2. Dankje❤️

  3. Kijk uit naar je boek ?, mijn interesse is zeker gewekt….

Geef een reactie