Lisette als spreker/Agenda

lisette-thooft-profiel

 

Wil je blogs leren schrijven?
Ik vind het ontzettend belangrijk in deze spannende overgangstijd dat alternatieve therapeuten en andere spirituele zorgverleners hun stem laten horen. Maar hoe schrijf je blogs die mensen graag lezen, en die helpen de wereld een veiliger plek te maken?
Vanaf 27 september houd ik elke laatste zondag van de maand, van 11 tot half 5, een blog-schrijfles-dag, PWYW. Bij mij thuis, met een maximum van zeven deelnemers. In één dag kom je een heel eind door het oefenen, schrijven, voorlezen met de Forbrain, en luisteren.

Inloop vanaf half 11. Eigen lunch meebrengen. Thee op tafel, koffie met opgeschuimde havermelk uit het Nespresso apparaat.

Ik geef je alles wat ik weet over boeiend en helder schrijven, en jij geeft mij wat je kunt en wilt betalen. Inspirerend en leerzaam, bevrijdend en gezellig.

Voor 27 september, 25 oktober of 29 november kun je je nu al opgeven: mail me. Schrijf me over je motief, je praktijk en je visie en je hoort snel van mij of je mee kunt doen.

 

Schrijfworkshop voor je ziel

Een bijzondere schrijfworkshop die ik organiseer op een prachtige plek aan de Schie, in het zuidelijkste puntje van Delft. Twee dagen lang helend schrijven – dat wil zeggen, teksten maken die goed zijn voor de ziel. Het gaat niet om stilistisch fraai of gelikt of commercieel, maar om oprecht en authentiek schrijven over jezelf en je eigen leven, waardoor alles beter op zijn plek valt.

Je krijgt dus géén commentaar op je schrijfstijl; het gaat niet om techniek. Als je wilt, kun je me na afloop een van je teksten mailen die ik dan redigeer zoals ik zou doen als ik je redacteur was. Maar in de workshop staat het uiten en delen centraal. We luisteren naar elkaar met ons hart. Dat geeft maximale veiligheid en openheid.

Op dag 1 is het thema: de afdaling naar de onderwereld, de onmogelijke opdracht van het leven en de vraag wat jij nodig hebt om een heel mens te worden. Op dag 2 gaat het om de vraag wat jou als hoofdpersoon interessant maakt. En over de ‘strijd’ tussen het mannelijke en het vrouwelijke in onszelf en in onze relaties, die zo vruchtbaar is voor innerlijke groei.

€ 295

Rotterdamseweg 217, 2629HE Delft.

Datum: nog niet bekend, ergens in de herfst.

Voor nadere informatie en inschrijven kun je contact opnemen met mij.

———————————————————————————————————————-

 

Dit vonden deelnemers aan eerdere schrijfworkshops:

“Heel, heel erg hartelijk dank voor deze ongelooflijk boeiende workshop! Het heeft mij opnieuw naar mij zelf laten kijken. Het opschrijven en voorlezen heeft een behoorlijke impact gehad. Bovendien heeft het mijn plezier in schrijven enorm aangewakkerd.” Winifred van den Berg
.
“Ik vond de ‘Schrijf met je Lijf’ cursus op Centre Lothlorien een geestverruimende, ontroerende maar vaak ook hilarische ervaring. Een week lang ‘wakker worden’, schrijven, voorlezen en delen met een groep onbekenden, onder leiding van Lisette, was echt een feestje. Een met een lach en een traan, uitdagend, helend en uiteindelijk rustgevend. Lisette bedankt voor de fijne week, jouw humor en energie. Ik heb werkelijk genoten.” Charida Oumghar
.

“Schrijven bij Lisette gaat om het vinden van de weg naar je hart. Naar het zoeken in je binnenste wat je al schrijvend helder wilt krijgen. Ongecensureerd het verhaal dat verteld wil worden toevertrouwen aan het papier. Een bijzonder helend proces.” Sandra Buith

“Wat waren het twee prachtige dagen met jou. Dank voor de fijne sfeer die je creëerde, onder andere door het niet oordelen, waardoor er een mooie verbinding ontstond met alle groepsleden. Wat een mooie verhalen.” Grieta Kracht

“Wat een bijzondere dagen hebben wij met elkaar beleefd. Dat het zo warm en delend zou zijn had ik zelf nooit kunnen verzinnen. Dank je wel Lisette voor de wijze lessen, voor de mogelijkheid om dieper naar elkaar en jezelf te kijken. Ik ben gegroeid.” Wilma Noort
.
“Lisette is in staat om veiligheid te laten ontstaan in de groep. Daardoor is er geen concurrentie of competitie. Je mag jezelf zijn en daartoe ben je in staat. Heb veel warmte gevoeld en inspiratie opgedaan; ging eigenlijk met een lied in mijn hart weer naar huis.” Fockje Snoek
.
.

Om een lezing te boeken: zie Contact.

Wat een interessante en boeiende vrouw en magnifieke spreekster. Ik heb genoten.” Elsbeth Bakker, Eindhoven
“De sfeer was heel prettig door je persoonlijkheid, je verhaal geeft genoeg stof tot nadenken en je liedjes waren heerlijk.” Riya Geboers, Weert                                          

 

Om mijn Standup Inspiration aflevering te zien over man & vrouw waarin ik vertel ‘hoe het zit’, klik

hier

 

Luister hier het interview terug dat ik gaf aan Luz van der Schoot voor haar E-festival ‘Gelukkig van binnenuit’, op 9 mei.

Lees hier in pdf een mooi interview dat in de zomer van 2016 verscheen in een speciale uitgave van ‘Vrijmetselarij’.

Klik hier voor mijn praatje over de strijd tussen de geslachten:

https://vimeo.com/46820652

#SUI44 Lisette Thooft from VideoLogic on Vimeo.

 

Mijn TED talk ging over het belang van lichaamsbewustzijn:

  
“De warme en vastberaden uitstraling van jou als een vrouw die stevig op de aarde staat maar ook bereid is de hoge hoogte en diepe diepte te onderzoeken en daaruit gehaalde wijsheden liefdevol te delen met anderen, heeft iets betoverends.” Dubravka Vajagic, Almelo


Wil je ook een Workshop bij je thuis‌? Klik hier voor meer informatie.