Niet bang zijn voor angst

Ik heb het gehaald, na drie jaar Rebalancing opleiding. Het spannendste en tegelijkertijd het meest ontspannende wat ik ooit gedaan heb. Aan te raden voor iedereen die meer lichaamsbewustzijn wil ontwikkelen, meer zelfcompassie, zelfrespect en vertrouwen in het leven.

Als omaatje van 65e begin ik aan een nieuwe carrière en het klopt helemaal: bestemming bereikt. Wat een heerlijk beroep is dit… Ik hoef niets te weten, niets op te zoeken, niets te bedenken, niets te analyseren. Ik hoef er alleen maar te zijn, te voelen en mijn handen de informatie te laten ontvangen die gedeeld wil worden.
Nou ja, en een kopje thee zetten.

Na de officiële diploma-uitreiking was er een prachtig ritueel om de overgang naar het bestaan als zelfstandig Rebalancer te beleven. Het raakte me diep en ik hoorde mezelf allerlei dingen zeggen die ik niet van te voren had bedacht.
Zoals: “Ik heb de angst voor pijn, en de angst voor de angst getransformeerd en het grootste deel ervan achter me gelaten.” En dat is ook zo. Vroeger mocht ik nooit bang zijn van mezelf, maar nu weet ik: natuurlijk ben ik weleens bang, dat is normaal en passend. Als je angst onderdrukt, raak je gepantserd en verkrampt. Als je angst toelaat, blijf je open en ontspannen.
Er is geen reden om bang te zijn voor angst. Angst is alleen maar een energie die je in beweging brengt; er wil iets uit, er wil iets gebeuren. Misschien ga je beven en rillen, misschien doe je iets wat je niet van jezelf verwacht had.
Dank je wel, angst.

Aan het eind van het ritueel moesten we ergens overheen stappen, als symbool voor de overgang naar onze nieuwe status. Ik stond ervoor stil en ineens begon ik te trillen als een rietje, en mijn tanden klapperden. Daar was dat vleugje angst dat hoorde bij deze stap… Ik was niet bang voor de angst, ik liet het vleugje toe, ik liet het door me heen stromen, het was alleen maar precies de energie die passend was voor het moment en het was helemaal oké. Het duurde maar even.
Daarna voelde ik tot in mijn tenen: ja, nu neem ik de verantwoordelijkheid op me die hoort bij dit beroep.

DUS! Wil je eens voelen hoe dat is, een sessie met een gediplomeerde rebalancer? In juni heb ik nog een overgangstarief van € 75 per sessie van anderhalf à twee uur (incl. btw), in juli wordt het € 85 en vanaf augustus heb ik een enigszins marktconform tarief van € 95 per sessie.
(Vergoeding door verzekering: wordt aan gewerkt, duurt nog even.)
Kun je dat niet betalen en wil je toch graag komen, neem contact op, want ik geef een dag per maand sessies tegen een gereduceerd tarief, speciaal voor mensen met een kleine beurs.
Hier vind je mijn contactgegevens.

4 Antwoorden op “Niet bang zijn voor angst”

  1. Josta van der Wiele zegt: Beantwoorden

    Gefeliciteerd met dit diploma!
    Denk je aan een praktijk als rebalancer?

    1. Sterker nog, die heb ik al. In Rotterdam.

  2. Ik kan me geen (langdurig) moment in mijn leven herinneren dat ik niet bang was, dat begon al heel jong en zal wellicht tot mijn laatste ademsnik duren. Lang heb ik aangenomen dat het in diepste wezen de angst voor de dood is (is dat niet de diepere oorzaak van alle angsten?); de laatste jaren dringt het besef tot me door dat het ook het omgekeerde kan zijn, nl de angst voor het leven.

    1. Carla, ik kan het niet laten je de raad te geven naar een Rebalancer te gaan. Angst blijft in je lichaam hangen, maar het kan er ook weer uit door ontspanning, door rillen en beven en sidderen en trappelen. Dan heb je niet meer die zeurende oude angst, alleen nieuwe angsten, en die mogen er zijn. Zonder verzet wordt alles makkelijker.

Geef een reactie