Nieuwsbrief

Een column over de stressloze manager. Vriendinnen helpen tegen stress. Leuk nieuws, en lezingen: lees hier mijn Nieuwsbrief!

Column: Stressloos

Ken jij een stressloze manager? O ironie: mijn automatische woord-corrector verandert het woord stressloze onmiddellijk in stressvolle. Stressloos, daar had hij nog nooit van gehoord.
Ik zit in de jury van de verkiezing tot ‘Manager zonder stress’ van het Platform Tijdsurftrainers, samen met Paul Loomans, auteur van het boek Ik heb de Tijd en Tony Crabbe van het boek Nooit meer te druk. Ik was verrast dat ik gevraagd werd: kom ik zo stressloos over? Volgens mij heb ik nog heel wat Rebalancing sessies nodig voor ik me echt totaal zen en het-leven-accepterend-zoals-het-komt door mijn dagen laat drijven… Maar ik vind het een leuke wedstrijd.
Wel dacht ik: degene die dit wint, moet het wel volledig koud laten of hij wint of niet. Anders zie ik toch op zijn minst een spanningsveld: je bent genomineerd als ‘manager zonder stress’ en voor je het weet zit je te stressen achter je laptop om je netwerk te mobiliseren. Want dat doet iedereen.
Juist die wedstrijd die we voortdurend met elkaar houden – wie krijgt de meeste stemmen, likes, volgers, sterren of ballen, de beste reviews, en het hoogste inkomen… juist die permanente wedloop, ook wel ratrace genaamd, geeft zoveel stress. Het is een voortdurend vergelijken, met de bange vraag in je achterhoofd: ben ik wel goed genoeg? Als je diep vanbinnen kunt antwoorden: ja, ik ben goed genoeg, precies zoals ik ben, ik hoef niet beter te zijn dan anderen, ik hoef niets te winnen, valt de stress van je af.
Maar deze genomineerde hoeft niet te gaan stressen, hoor ik net, want er wordt niet gestemd. Wij juryleden gaan af op de verhalen van haar of zijn medewerkers.
“Omdat heel veel mensen last hebben van drukte en haast willen we graag laten zien dat het mogelijk is om vanuit rust en ontspanning met dagelijkse taken om te gaan en daarbij ook dingen voor elkaar te kunnen krijgen,” schreef Iris Weijman van ‘Zee van tijd trainingen’ me. Ja, dat moet kunnen…
Weet je een stressloze manager? Tot en met 7 november kun je nomineren. Klik hier voor meer informatie.

Vriendinnen tegen stress

Ik las een fijn stuk op Uplifted.com over vrouwenvriendschap, ‘Why women need a tribe’: het is zelfs goed voor je gezondheid om vriendinnen te hebben, als je een vrouw bent. Je leeft er langer door, want onderlinge contacten verhogen bij vrouwen het oxytocine-gehalte in het bloed en dat is gunstig en genezend voor zo’n beetje alles.
Gezondheid is niet de belangrijkste reden waarom ik mijn Inspiratie Kring houd: het is gewoon zo fijn om in een leuke vrouwenkring je verhaal te delen en inspiratie op te doen.
Kom je ook, op 18 november?
Dit schreven deelneemsters aan de eerste middag: “Vooral de goed aangevoelde combinatie tussen inspiratie, serieus en luchtig, maakt dat je met een heerlijk en geïnspireerd gevoel weer naar huis gaat.”

“Lisette weet een warme en veilige sfeer te creëren waarin iedereen zichzelf kan zijn.”

Het thema is: wat dient zich aan in je leven, wat vernieuwt zich, wat laat los?

Met meditaties en oefeningen, uitwisseling en ruimte voor jouw eigen verhaal, jouw vragen en jouw wijsheid.

Op vrijdagmiddag 18 november van 14.30 tot 17.00 uur,
Spaarndammerdijk 17HS in Amsterdam (zie www.storytellingstudio.nl)
Kosten: € 57,- incl. BTW.

Opgeven door een mailtje aan mij!
Oei, ik bloei!

Leuk nieuws: er zijn inmiddels 27 cursisten bezig met mijn online cursus Oei, ik bloei! en de eerste reacties zijn enthousiast:
“Ik voel me uitgenodigd door Lisette om meer open te kunnen gaan in mijn ontwikkelings proces door wat zij aanreikt. Het komt recht in m’n hart en ik voel mij gezien. Ook de liefdevolle lichte toon spreekt mij aan.”
“Vier weken geleden gestart. Ik ben heel enthousiast en verrast door het grote effect. De vragen en opdrachten zijn raak en ruimen mijn belemmeringen om te bloeien op. De feedback van Lisette is helder, waardevol en persoonlijk. Ik kijk uit naar de volgende lessen.”
Wil je ook meebloeien, v.a. € 30? Meer informatie op mijn site.
Tot ziens, hoop ik!
LEZINGEN

1 november 2016, 20.00 uur, Zwijndrecht:

You never walk alone
Over delen en alleen-zijn in ons dagelijks leven
BETHELKERK, ROTTERDAMSEWEG 73 ZWIJNDRECHT, AANVANG 20:00 UUR

Meer informatie hier

2 november 2016 15.00 – 18.00 uur La Verna, Torhout België: een middag over Nieuwe Spiritualiteit met onder andere de thema’s de Tocht naar de Onderwereld, de Theorette van Lisette en de Onmogelijke Opdracht. Meer info op de site van La Verna

Geef een reactie