Vers van de pers: Vrienden worden met je lijf

Het is er, en het is een heel fijn boek geworden. (Ik vond maar vier spelfoutjes. Jij ook? Wie ze alle vier goed heeft, krijgt van mij een verrassing.)

Uit hoofdstuk 1:

“Je hoeft jezelf niet mooi te vinden, maar je moet wel van je lichaam houden.

Je hoeft niet slank, sportief of sterk te zijn, zelfs niet gezond, maar je moet je wel kunnen ontspannen.

Je hoeft niet gelukkig te zijn, maar je moet wel kunnen genieten.”

(Even over dat ‘moeten’: “Wat ik bedoel, is ‘volgens mij is het een goed idee; misschien wil je eens kijken of dat voor jou ook zo is. En dan heb ik nog wat tips.’ Dat vat ik samen in ‘dit moet je doen.’ Wat jij ermee doet, daar ga ik niet over.”)

Alles wijsheid die ik tot nu toe heb verzameld over het lichaam en hoe je er beter in kunt komen, heb ik in dit boek gelegd. De kern is dit:

“De waarheid is: je lichaam is een groot en heerlijk wonder. Zelfs het meest gehavende, getraumatiseerde, verwonde, beperkte of gespannen lichaam is een groot en heerlijk wonder, een onbegrijpelijk mysterie, een onvergelijkelijk knap intelligent design. Daarom maakt bewust samenvallen met je lichaam je leven groter en heerlijker en wonderbaarlijker.”

Vanaf 2 maart in de winkels en vooral online te koop voor € 20,99. Bestel het liefst natuurlijk bij je plaatselijke boekhandel.

Geef een reactie