E-cursus “Schrijf met je lijf”

SCHRIJVEN MET MEER PLEZIER, SOEPELER EN SIMPELER:

Natuurlijk schrijf je met je handen. Maar als je ook leert schrijven met je voeten, met je onderbuik, met je hart, met je zintuigen, worden je teksten beter. Soepeler. Echter. Meer van jou. Dat leer je in deze boeiende lessen, met uitleg, voorbeelden en oefeningen, voor € 195. 

TIJDELIJK MET AMA-AANBIEDING: Ask Me Anything

We hebben iets nieuws bedacht: tijdelijk – tot 31 augustus – krijg je bij de cursus gratis ook één Ask Me Anything (AMA): een Skype of telefonisch coach-consult van een half uur met mij. Je kunt me vragen stellen over blokkades, plannen, inspiratiebronnen, wat je maar wilt.
Prijs voor zes schriftelijke lessen met persoonlijke email-begeleiding van Annemarie bij het huiswerk en als je inschrijft vóór 31 mei een AMA met mij: € 195.
Zin in? Ga naar de site van Annemarie, meld je aan en je krijgt de eerste les in je mailbox.

 

Dit schreven cursisten:

“Dank je voor je geweldige leuke, leerzame en fijn geschreven cursus en inspirerende opdrachten.” Ingrid Friesen

“Het is een ontzettend leuke cursus.” Herma Wijffels-van der Weide

Wat ik goed vind is dat ze telkens een hele beschrijving toevoegt, met voorbeelden uit de praktijk en zelfs haar eigen ervaringen. De cursus heeft me heel wat inzichten gegeven.” Herman Plasmans

Ik heb meer zelfvertrouwen en meer plezier gekregen in het schrijvenIk ben losser gaan schrijven door de uitnodigende opdrachten. Ik ben gegroeid in het schrijf-vak.” Machteld Stakelbeek

Dankjewel voor een bijzonder boeiend proces.” Marleen Verbunt

 

Elke les bevat twee of drie thema’s. Bij elke les krijg je persoonlijke begeleiding bij de schrijfoefeningen. Schrijfcoach Annemarie Barbier, van Bergamot Tekst & Training verzorgt op zeer kundige en sympathieke manier de persoonlijke begeleiding te verzorgen. De cursisten zijn unaniem enthousiast over haar.

Er zijn 6 lessen.

En iedereen ontvangt bij de eerste aanmelding de Basisregels met algemene tips & tricks, do’s & don’ts.

Voor € 195 ga je met persoonlijke begeleiding van Annemarie door de zes lessen heen. Ook op deze manier kun je helemaal je eigen tempo bepalen: elke nieuwe les krijg je handmatig toegestuurd, pas als je je ‘huiswerk’ van de vorige les hebt ingeleverd. Zin gekregen? Ga naar de site van Annemarie, meld je aan en je krijgt de eerste les in je mailbox. 

Inhoud van de lessen:

Les 1:

Waarom schrijf je beter met je lijf? 

Het Ik-ABC; Een pakkend begin

De magie van het schrijfproces ontleed; waarom je jezelf beter leert kennen door te schrijven en de brandende vraag: wat heb jij met het onderwerp waarover je schrijft?

Les 2:

Schrijf met je voeten. 

Afstand; Beperking; Hoe krijg je inspiratie?

Over de lezer die over je schouder meeleest en de drie belangrijke vragen die elke lezer zichzelf onbewust stelt. Een geweldige oefening om de beste innerlijke houding te kweken. Schrijven is schrappen, en ‘kill your darlings’. En: hoe krijg je inspiratie? De leukste methoden.

Les 3:

Schrijf met je onderbuik. 

Hoe maak je het spannend? Gevoelens communiceren; Putten uit je onderbewuste

Waarom je echt alles moet vertellen. Visualisatie oefeningen om beter te aarden (en beter te schrijven). Wie goed schrijft, is altijd vrouw! (Waarom?) Wat zijn gevoelens en hoe beschrijf je ze? De muzen en hoe je je intuïtie versterkt.

Les 4:

Schrijf met je hart. 

Houd van je hoofdpersoon; Show, don’t tell; Omarm je problemen

Wat is realistisch schrijven eigenlijk? Schrijf reëel, schrijf met vlees en bloed, ga uit van goedheid en waarheid. Waarom je problemen nodig hebt. En: in goede verhalen krijgen de hoofdpersonen niet per se wat ze willen hebben. Maar ze krijgen wel wat ze nodig hebben.

Les 5:

Schrijf met je hoofd (1)

Zintuigen; Compositie; Ruim op!

Waarom je hardop moet lezen wat je geschreven hebt. Wat is een spanningsboog? De drie onderdelen van elke tekst: orde – chaos – resolutie. Of zijn het er toch vijf? Een geestige chick-lit satire waarvan je veel leert. En: waarom het zo belangrijk is om op te ruimen.

Les 6:

Schrijf met je hoofd (2)

De innerlijke criticus als bondgenoot; Humor.

Hoe helpt schrijven je beter te leren leven met je schaduw? Wat kun je doen aan die knagende twijfelaar daarbinnen? De grappigste column die ik ooit schreef. En het meest gedurfde liedje (over schaamhaar).

BasisregelsDo’s & don’ts, tips & tricks, de drie Ge’s – Gewoon, Geordend en Geduldig – en andere handigheidjes. Extra voor iedereen die meedoet.

Ga naar de site van Annemarie, meld je aan en je krijgt de eerste les in je mailbox.