E-cursus “Schrijf met je lijf”

 

Wil je dit jaar soepeler leren schrijven? Volg dan de e-cursus Schrijf met je lijf:

Natuurlijk schrijf je met je handen. Maar als je ook leert schrijven met je voeten, met je onderbuik, met je hart, met je zintuigen, worden je teksten beter. Soepeler. Echter. Meer van jou. Dat leer je in deze boeiende lessen, met uitleg, voorbeelden en oefeningen.

Meer dan zeventig cursisten zijn al bezig en de reacties zijn erg positief:

“Dank je voor je geweldige leuke, leerzame en fijn geschreven cursus en inspirerende opdrachten.” Ingrid Friesen

“Het is een ontzettend leuke cursus. Ik geniet van de manier waarop Lisette begeleidt.” Herma Wijffels-van der Weide

Wat ik goed vind is dat ze telkens een hele beschrijving toevoegt, met voorbeelden uit de praktijk en zelfs haar eigen ervaringen. De cursus heeft me heel wat inzichten gegeven.” Herman Plasmans

Ik heb meer zelfvertrouwen en meer plezier gekregen in het schrijvenIk ben losser gaan schrijven door de uitnodigende opdrachten. Ik ben gegroeid in het schrijf-vak. Lisette is een veilige vroedvrouw; ze brengt je dieper in jezelf en zorgt dat je je eigen schatten naar boven haalt.” Machteld Stakelbeek

Dankjewel dat je mijn veilige lezeres wilde zijn! Soms waren de schrijfoefeningen heerlijk, soms was het een geworstel met woorden, maar steeds was jij er om me te bekrachtigen. Dankjewel voor een bijzonder boeiend proces. Het was fijn om jou als schrijfjuf te hebben!” Marleen Verbunt

 

Elke les bevat twee of drie thema’s. Bij elke les krijg je persoonlijke begeleiding bij de schrijfoefeningen: je mailt mij je huiswerk en ik geef stimulerend commentaar en adviezen.

Als je wilt, kun je elke les afzonderlijk aanschaffen, op volgorde. Of je neemt een les die je speciaal trekt vanwege het thema. Dus je loopt niet het risico dat je voor de hele cursus betaald hebt en halverwege toch moet afhaken omdat het te veel wordt; je neemt precies zoveel lessen als je aan kunt en wilt.

 

Per les kost het € 45 (inclusief begeleiding). Er zijn 6 lessen. Heb je 5 lessen afgenomen dan krijg je de 6e gratis.

En iedereen ontvangt bij de eerste aanmelding een Bonusles met algemene tips & tricks, do’s & don’ts.

 

Toch meteen de hele cursus?

Natuurlijk kun je meteen de hele cursus nemen: voor € 225 leid ik je persoonlijk door de zes lessen heen. Ook op deze manier kun je helemaal je eigen tempo bepalen: elke nieuwe les krijg je handmatig toegestuurd, pas als je je ‘huiswerk’ van de vorige les hebt ingeleverd. Zin gekregen? Mail me via Contact, en ik stuur je de eerste les, en de Bonusles, en een factuur.

 

Of wil je liever één les aanschaffen? KLIK op de les van je keuze om te bestellen. Je ontvangt de link naar de pdf van de les.

 

Les 1: Waarom schrijf je beter met je lijf? 

Het Ik-ABC; Een pakkend begin

De magie van het schrijfproces ontleed; waarom je jezelf beter leert kennen door te schrijven en de brandende vraag: wat heb jij met het onderwerp waarover je schrijft?

Les 2: Schrijf met je voeten. 

Afstand; Beperking; Hoe krijg je inspiratie?

Over de lezer die over je schouder meeleest en de drie belangrijke vragen die elke lezer zichzelf onbewust stelt. Een geweldige oefening om de beste innerlijke houding te kweken. Schrijven is schrappen, en ‘kill your darlings’. En: hoe krijg je inspiratie? De leukste methoden.

Les 3: Schrijf met je onderbuik. 

Hoe maak je het spannend? Gevoelens communiceren; Putten uit je onderbewuste

Waarom je echt alles moet vertellen. Visualisatie oefeningen om beter te aarden (en beter te schrijven). Wie goed schrijft, is altijd vrouw! (Waarom?) Wat zijn gevoelens en hoe beschrijf je ze? De muzen en hoe je je intuïtie versterkt.

Les 4: Schrijf met je hart. 

Houd van je hoofdpersoon; Show, don’t tell; Omarm je problemen

Wat is realistisch schrijven eigenlijk? Schrijf reëel, schrijf met vlees en bloed, ga uit van goedheid en waarheid. Waarom je problemen nodig hebt. En: in goede verhalen krijgen de hoofdpersonen niet per se wat ze willen hebben. Maar ze krijgen wel wat ze nodig hebben.

Les 5: Schrijf met je hoofd (1)

Zintuigen; Compositie; Ruim op!

Waarom je hardop moet lezen wat je geschreven hebt. Wat is een spanningsboog? De drie onderdelen van elke tekst: orde – chaos – resolutie. Of zijn het er toch vijf? Een geestige chick-lit satire waarvan je veel leert. En: waarom het zo belangrijk is om op te ruimen.

Les 6: Schrijf met je hoofd (2)

De innerlijke criticus als bondgenoot; Humor.

Hoe helpt schrijven je beter te leren leven met je schaduw? Wat kun je doen aan die knagende twijfelaar daarbinnen? De grappigste column die ik ooit schreef. En het meest gedurfde liedje (over schaamhaar).

BonuslesDo’s & don’ts, tips & tricks, de drie Ge’s – Gewoon, Geordend en Geduldig – en andere handigheidjes. Extra cadeautje voor iedereen die meedoet!