In negen stappen naar innerlijke bloei

Op de short list voor het Beste Spirituele Boek 2019:

In negen stappen naar innerlijke bloei

HIER kun je een filmpje zien van het Negen Stappen Plan

HIER kun je lezen wat Trouw erover schreef:

“Verrassend nuchter”

“Je hoeft geen boeddhist of antroposoof te zijn om […] te genieten van haar heerlijk eigenzinnige interpretatie van het sprookje van de prinses op de erwt, het sinterklaasverhaal of de mythe van Amor en Psyche. Meer daarvan, Lisette! Meer!”

en

HIER kun je zien wat Susan Smit erover zegt in haar boekenrubriek 5 uur Live van RTL4: “Lisette Thooft schrijft al een eeuwigheid over spiritualiteit en ze doet dat steeds toegankelijker en eigenzinniger.”

“Ze laat zweverige en heilige toontjes achterwege, dus het is heel goed te verteren.”

 

Bloeien, ons volle potentieel ontplooien, dat willen we allemaal. En dat kan. Want hoe meer je opengaat, hoe meer je bloeit. Gezonde openheid betekent dat je veilig bent, ook als je jezelf opent – omdat je in contact staat met je eigen behoeften en kwetsbaarheid. Echt opengaan is dus jezelf leren kennen. En je leert jezelf kennen als je je bewust wordt van de plooien, de wikkels en de spanningen in jezelf. Als je geduldig, zonder oordeel en vergevingsgezind naar jezelf kunt kijken. En daarop heeft iedereen recht.

De rode draad door het boek is het Negen Stappen Plan, een chi-oefening waarbij je jezelf bekrachtigt en in evenwicht brengt door mantra’s vergezeld van handgebaren. Met de mantra’s bekrachtig je de negen spirituele rechten die we allemaal hebben, alleen al omdat we mens zijn, zoals het recht om te aarden, het recht om te vertrouwen, het recht om krachtig en vitaal aanwezig te zijn… en nog zes, die zich energetisch in je lichaam bevinden, in de chakra’s. Telkens als je contact maakt met zo’n recht gaat dat gebied een beetje meer open, maak je het wat meer eigen.

Geïllustreerd door Mietze B.

De Boekerij, € 18,99. Ook als e-book verkrijgbaar.