Over…

Ik heb een lange reis gemaakt van hoofd naar hart, van schrijver tot rebalancer. Schrijven zal ik altijd blijven doen, want taal is ook een manier om de ziel te bereiken, een aanvulling op aanraking en lichaams-bewustzijn.

Ik ben een luisterende en pratende rebalancer.

Ik ben ervan overtuigd dat we allemaal een vorm zoeken in de materie, in de wereld, in onze relaties en in ons lichaam, om liefde en vrijheid te voelen. Als dat lukt, zijn we gelukkig. Als het niet lukt, ervaren we stress. Je kunt het ook zo zeggen: de liefde en de vrijheid zoeken myriaden verschillende vormen om op Aarde te komen, door ons. En op het hoogste niveau van spirituele ontwikkeling worden ze één.

Ik help je graag jouw vorm te vinden.

C.V. Lisette Thooft:

geboren in Den Haag op 8 mei 1953, voluit Anna Elisabeth Thooft

Rebalancer en publicist. Moeder van twee, grootmoeder van acht kleinkinderen.

Studeerde Engelse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Utrecht – doctoraal 1978, met bijvakken culturele antropologie en Italiaans.
Won een schrijfwedstrijd en rolde daarmee de journalistiek in (1983). Werkte zeven ‘gezellenjaren’ voor Cosmopolitan en schreef voor de meest uiteenlopende tijdschriften en kranten, van Onkruid tot NRC-Next en van Libelle Balance tot De Volkskrant. Steeds sterker kwam de nadruk te liggen op spiritualiteit.

Zeven jaar was ik hoofdredacteur van het consuminderblad Genoeg, bijna zeven jaar redacteur van opinieblad Volzin, en jarenlang schreef ik als ‘huisfilosoof’ voor het blad Happinez.

Een aantal jaar geleden kwam ik in aanraking met rebalancing en het veranderde mijn leven. Van 2015 tot 2018 deed ik de Rebalancing Opleiding en daarna startte ik mijn eigen rebalancing praktijk. Adres: Heer Vrankestraat 34, 3036 LE Rotterdam.

Ik heb een stuk of tweeëntwintig nonfictie boeken geschreven over spiritualiteit, emancipatie en diverse andere onderwerpen, en vijf boeken vertaald, o.a. van Barry Long.

In januari 2016 verscheen Kom uit je hoofd – Op weg naar harmonie tussen denken en voelen. Het gaat over mijn hoogst persoonlijke weg van stresskip naar voelend mens, en de meest gehoorde reactie erop is: “Het is zo herkenbaar.”

Maart 2018 verscheen In 9 stappen naar innerlijke bloei, met het Negen Stappen Plan.

Maart 2021 verscheen Vrienden worden met je lijf, over lichaamsbewustzijn en hoe je beter in je vel kunt zitten, met verhalen, tips, oefeningen en vooral veel praktische informatie.

Juni 2022 verscheen De hemel in je handen, over toegang krijgen tot het onderbewuste.

2 Antwoorden op “Over…”

  1. volg je regelmatig

  2. Ashirda Oosterlee zegt: Beantwoorden

    Dank je wel Lisette,
    Als mensen iets over zichzelf schrijven wat een ander mens raakt, dat schept dan een band. Daarvoor hoef je elkaar verder niet te kennen….
    Magisch gewoonweg ….
    Bedankt voor je blog ….

Geef een reactie