Over…

Ik heb een lange reis gemaakt van hoofd naar hart, van schrijver tot Rebalancer. Maar schrijven zal ik altijd wel blijven doen, want I’ve been loving it for so long, I can’t stop now.

 

Ik geef ook steeds meer les, via mijn begeleide online trainingen. En in workshops.
Ik coach mensen als lijf- of schrijfcoach.

 

Ervaringsdeskundig ben ik op de volgende gebieden: geboren worden als ongewenst kind; het desperate gevoel er niet bij te horen; emotionele verwaarlozing en seksuele mishandeling; bodemloze eenzaamheid en existentiële schuldgevoelens; ontkenning, verdringing en vluchtgedrag; zelfmedicatie door drugs & sex; alleenstaand ouderschap; mezelf aan de haren uit het moeras trekken; verslingerd raken aan bewustwording en zelfontwikkeling; in totale aanbidding een goeroe volgen; vele helende helpers ontmoeten die me hielpen op weg naar heelheid; opnieuw leren huilen en uitgaan om het griezelen te leren; smelten van dankbaarheid; spirituele ontdekkingsreizen maken in mijn eigen innerlijk; eindelijk goed leren ademen. Gelukkig zijn.

Inmiddels heb ik een plateau bereikt waarop ik me welkom voel op Aarde en veilig genoeg om te voelen wat ik voel. En nu begrijp ik wat mijn voormalige goeroe Barry Long ooit zei: Liefde op Aarde is altijd een mengeling van diepste pijn en opperste vreugde.

Ik begrijp het, omdat ik het voel.

 C.V. Lisette Thooft:

geboren in Den Haag op 8 mei 1953, voluit Anna Elisabeth Thooft

Rebalancer, schrijfster, spreekster, lijf- en schrijfcoach, ‘huisfilosofe’ van Happinez.

Op dit moment freelance journalist voor Happinez, De Verwondering, columnist/blogger voor debezielingfranska.nl en yourdailyshine.nl

Studeerde Engelse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Utrecht – doctoraal 1978, met bijvakken culturele antropologie en Italiaans.
Won een schrijfwedstrijd en rolde daarmee de journalistiek in (1983). Werkte zeven ‘gezellenjaren’ voor Cosmopolitan en schreef voor de meest uiteenlopende tijdschriften en kranten, van Onkruid tot NRC-Next en van Libelle Balance tot De Volkskrant. Steeds sterker kwam de nadruk te liggen op spiritualiteit.

Was zeven jaar hoofdredacteur van het consuminderblad Genoeg en bijna zeven jaar redacteur van opinieblad VolZin, ‘tijdschrift voor zinvol leven’.

Schreef tot nu toe achttien nonfictie boeken over spiritualiteit, emancipatie en diverse andere onderwerpen, en vertaalde er vijf. In januari 2016 verscheen: Kom uit je hoofd – Op weg naar harmonie tussen denken en voelen. Meest gehoorde reactie: “Herkenbaar.”

Maart 2018 verscheen In 9 stappen naar innerlijke bloei, met het Negen Stappen Plan.

Moeder van: Pauline Bijster en Jan Bijster jr.

Grootmoeder van: Jaya J.F. Latina (2006), Alek O.L. Latina (2008), Ilja J.E. Bijster (2010), Gael L.J. Oomen (2013), Louie R.V. Bijster (2013), Lily-Rose M. Robben (2015), en Jules E.V. Bijster (2017).