Rebalancing

Ontspannen en jezelf worden door lichaamsbewustzijn

Rebalancing is een aandachtige, trage vorm van aanraken en masseren die ontspanning brengt en lichaamsbewustzijn verhoogt. Daardoor ‘ben’ je er meer, ben je meer jezelf.

Veel mensen denken dat ze te veel in hun hoofd zitten of te weinig voelen, maar op de massagetafel blijken ze heel goed te voelen wat er te voelen valt. Na één sessie voel je je meestal lekkerder in je vel, levendiger, beter gegrond. In de loop van een paar sessies word je stabieler en echter en ervaar je meer zelfvertrouwen.

 

Op zijn minst komt er meer ontspanning, meer ruimte, meer lucht.

Op zijn best gebeuren er wondertjes…

“Je hebt het lijf nodig om de ziel te genezen, en de ziel om het lijf te genezen.”

(vrij naar Candace Pert)

Rebalancing gaat over liefdevolle aanraking, helend contact, het openen van pantsers en beschermende lagen. Over innerlijke kracht, zelfbeschikking en vertrouwen in de wijsheid van het lichaam. 

Wanneer niet..?

Spannen doe je om minder te voelen, en als je gaat ontspannen, ga je dus meer voelen. Soms is dat te bedreigend. Wanneer kun je beter nog niet aan een rebalancing traject beginnen? Als je verslaafd bent aan drank of andere drugs, bijvoorbeeld. Als je psychofarmaca gebruikt om je emoties te dempen. Als je in acute psychische nood verkeert zoals een psychose. Als je leven totaal op zijn kop staat en je bezig bent met puur overleven. In dergelijke omstandigheden kun je beter al je energie gebruiken om jezelf weer ‘op het droge’ te trekken. Heb je een min of meer veilig plateau bereikt en voel je dat je de diepte in kunt? Weet je van harte welkom.

 

Wil je weten wat rebalancing voor jou kan betekenen?

Je kunt een sessie boeken op ma./di./wo. of vrij. om 12.00, 14.00 of 16.00 uur.

Je kunt nu bij mij boeken voor afspraken vanaf augustus 2024.

Een sessie duurt meestal ongeveer anderhalf uur.

Tarief:  € 130.

Afspraken maken het liefst per mail: mail@lisettethooft.nl. Vermeld alsjeblieft ook je telefoonnummer.

Als je nu al zeker weet dat je een traject wilt van een paar sessies, is het een goed idee die meteen te boeken, want de agenda loopt snel vol. Ik zet afspraken met zacht potlood in mijn agenda en ik heb een goede stuf.

Ik reken nooit iets als je annuleert, en dat kan tot het laatste moment. Dit werk raakt je onderbewuste en het onderbewuste kan onverwacht ‘nee’ zeggen. Dan word je verkouden, of je auto start niet, of je gaat liever wandelen in de zon: allemaal heel goede redenen om af te zeggen.

Als je me echt laat zitten met de verwarmde praktijkruimte en de thee omdat je het vergeten bent, stuur ik je een factuur voor de helft van het tarief: dan kun jij je schuldgevoel afkopen en heb ik niet zo’n gekke-henkie-gevoel.

In Rebalancing is er geen actieplan, geen uitgestippelde weg naar een doel. Het enige expliciete doel van de sessies is dat je als cliënt meer voelt, bewuster voelt. De rest doet jouw onderbewuste. Noch ik, noch jij hebt daar veel controle over. We oefenen voor de Nieuwe Wereld, waarin controle plaatsmaakt voor het zich laten ontvouwen van dat wat er wil zijn.

Je kunt zoveel sessies boeken als je wilt. Aangeraden wordt een traject van een keer of vijf, met tussenpozen van twee of drie weken. Maar langere of kortere tijd ertussen is ook prima, en als je het gevoel hebt dat je meer of minder sessies nodig hebt, dan is dat helemaal aan jou. Jij kent jezelf het beste en ik neem hier graag een citaat van mijn geliefde goeroe Barry Long over: You’re the patient, you’re the doctor. Rebalancing gaat over zelfgenezing.

Voor een afspraak of meer informatie: mail@lisettethooft.nl

Adres van de praktijk: Heer Vrankestraat 34, 3036 LE Rotterdam. Op 5 minuten loopafstand van Station Rotterdam Noord; bereikbaar met tram 4 of 8 (Halte Soetendaalseweg). Betaald parkeren in de buurt.

 

Yes, it’s what we all want, in the end,

not to be worshipped, not to be admired,

not to be famous, not to be feared,

not even to be loved, but simply to be held.

Alden Nowlan, Canadees dichter

Liever eerder beginnen? Dit is de verzamelsite van de Rebalancers in de regio Rotterdam.

Meer lezen? Je vindt heel veel informatie op Rebalancing.nl , de site van de Rebalancing School voor Lichaamswerk en Bewustzijn. Of lees dit artikel.

Op de zoekpagina van de Rebalancers kun je zien of er een Rebalancer bij jou in de buurt is.

Ik heb de opleiding tot Rebalancer gevolgd bij de Rebalancing School voor Lichaamswerk & Bewustzijn, de opleiding Medische Basis Kennis bij Con Amore, de Basistraining Massage bij Kanker, een coachopleiding bij Coach020, en diverse andere trainingen.

Met de code 24513 (behandeling lichaamsgerichte psychotherapie) worden mijn facturen deels vergoed door sommige verzekeringen, als je aanvullend verzekerd bent. Voorzover ik weet, is dat in elk geval zo bij: Aevite, Besured, Friesland verzekeringen, Hollandzorg, IZA, IZZ, Menzis, National Academic, ONVZ (voorzover bekend), PMA, PNO, Promovendum, Salland, UMC, United costumers, Univé, VGZ, ZEKUR.nl, Zilveren Kruis Achmea, Zorgzaam.

Privacybeleid: ik gebruik je adresgegevens voor mijn administratie met de garantie dat er niemand anders toegang toe heeft. Met mijn administratiekantoor heb ik een Verwerkingsovereenkomst die dat ook garandeert. Van elke sessie maak ik voor mezelf aantekeningen. Dit ‘dossier’ zou ik voor de wet 20 jaar moeten bewaren, maar in plaats daarvan haal ik na je laatste sessie je naam eraf, zodat de inhoud volledig geanonimiseerd is. Je kunt het ook altijd bij mij opvragen uiteraard. Met het ondertekenen van het intakeformulier bevestig je dat je hiermee akkoord bent.

Ik ben aangesloten bij:

  • de LVNT (Landelijke Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten, www.lvnt.nl)
  • Rebalancing Nederland, www.rebalancing-nederland.nl
  • de RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg, www.rbcz.nu)
  • de geschillencommissie van de SCAG (Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen, www.scag.nl) Volgens de wet moet ik hier de procedure bij een klacht vermelden. Die is als volgt: eerst proberen we er samen uit te komen, daarna kun je als cliënt advies vragen aan de klachtenfunctionaris van de LVNT, en als dat allemaal niet helpt, wend je je tot de SCAG.

Dit zeggen cliënten:

Na een sessie bij Lisette heb ik het gevoel dat ik de wereld weer begrijp. Mieke van der Klauw

Ik vond alle sessies heel fijn bij jou, heb er veel van opgestoken en denk er vaak aan terug wat je gezegd hebt. Voelen, voelen, voelen ???? mijn hart is groot genoeg om alles te verdragen en de dankbaarheid voor mijn lichaam! Allemaal mooie inzichten die jij zo hebt gezegd dat ze ook echt binnen komen en kunnen beklijven. Martine Verburg

Na de laatste sessie bij jou heb ik mijn yoga asana’s weer opgepakt en ik doe ze nu al twee weken bijna dagelijks. Heel uitzonderlijk en heerlijk. Voel me nu al sterker en soepeler. Als ik bewust sta, voel ik me kleiner en compacter. Met aandacht in mijn lichaam zijn – daar ligt nu mijn focus; het is echt wonderlijk hoe dat voelt. Alsof ik ook meer verbonden ben met de wereld om me heen, met alles.
Daan Corstjens

Jarenlang heb ik diepe en oude pijn niet willen zien, voelen, ervaren. Tot ik merkte dat het echt naar boven wilde komen. Toen ik Lisette op het spoor kwam, heb ik direct gebeld, en binnen één zin was het al duidelijk dat ik aan het goede adres was. Ik heb nu vier sessies achter de rug. Elke keer hetzelfde ritueel, elke keer volstrekt anders. We zitten in een hoekje met warme thee, we doen de body scan en dan is er de trage aanraking op de tafel. De eerste keren waren heel emotioneel, ze pelt telkens een laagje weg dat zich aandient. En leert me steeds beter te voelen waar de pijn zit, die met liefdevolle aandacht te onderzoeken, te verbinden met mijn hart, groot genoeg voor welke pijn dan ook. Lisette is heel bescheiden over haar eigen rol. Maar ondertussen voedt ze je vanaf de eerste minuut met alles wat zij weet en in haar leven heeft geïntegreerd. Ik vind je een groot wonder Lisette, klein als je bent. Charles van der Ploeg

Na elke sessie bij Lisette loop ik lichter weg dan ik aankom. De massage zorgt voor een diepe fysieke en mentale rust. Puzzelstukjes vallen op hun plek, en lichaam en geest zijn weer in balans. Renske Nouwens

Mijn rebalancing sessie van Lisette heb ik deze keer ervaren als een diepe meditatie, waarin ik door haar liefdevol en deskundig, licht en zeker, begeleid en bemoedigd werd om diepere lagen in mijzelf te ont-dekken en omarmen. Verrassend en helend. Dank je Lisette. Lilly Post (Yoga Nidra en meditatie lerares)

Nog nooit heb ik zo’n liefdevolle en holistische massage ervaren. Ik zou het eigenlijk niet eens alleen een massage kunnen noemen, want het is veel meer dan dat. Lisette weet met zoveel liefde en aandacht de vinger letterlijk en figuurlijk op de zere plek te leggen en nodigt je met zachtheid uit om van binnenuit te helen. Een aanrader voor iedereen die weet dat zijn fysieke pijn niet alleen met het lichaam te maken heeft. Neda Boin

Ik vond het heerlijk ontspannend en de innerlijk rust die ik ervoer heeft nog lang door gewerkt. Kortom een aanrader voor eenieder die zichzelf een cadeau gunt. Yolanda Faessen

Lisette is op een zachte, liefdevolle manier aanwezig en haar aanrakingen zijn aangenaam. Ze gaf me zo’n gevoel van: alles is goed, wat er ook gebeurt. Marieke van Nimwegen

Ik voelde mij totaal gezien en gehoord bij Lisette, waardoor ik mij met groot vertrouwen kon overgeven. Daarmee stond de deur open naar verdieping en inzicht.  Ik was er erg blij mee. Ineke van der Blom

Vriendelijk uitgenodigd worden om naar de blokkade te ademen. Inzicht krijgen, lichaamsbewustzijn ontwikkelen door liefdevolle aanraking. Voelt als thuiskomen. Marianne Noordhoek

De massages van Lisette zijn heerlijk om te ontvangen, maar leveren vooral ook hele mooie inzichten op. Over lichaamsbewustzijn, maar ook over hoe ik in het leven sta. Door de massages en mooie gesprekken met Lisette heb ik mooie stappen gemaakt in mijn spirituele en emotionele ontwikkeling. Ook de dingen die ik buiten de sessies om lees of hoor kwamen op een dieper niveau binnen. Daardoor is de periode waarin ik de rebalancing sessies heb mogen ontvangen een periode van grote persoonlijke ontwikkeling geweest. Wat een prachtig geschenk was dit. Carla Oosterheerd

Lisette is een bijzonder aandachtige luisteraar die mij doeltreffend in aanraking heeft gebracht met de opgeslagen pijn in mijn lijf. Door haar liefdevolle ondersteuning in woord en gebaar lukt het mij steeds beter om bij die pijn te kunnen blijven. Me open te stellen en te onderzoeken wat deze pijn op die plek mij te vertellen heeft. Om het vervolgens los te kunnen laten. Lisette heeft mij geleerd dat pijn betekent dat er te veel energie is in een te kleine ruimte. Zij is buitengewoon goed in staat die energie te verminderen waardoor er meer ruimte en zachtheid is ontstaan in mijn lijf. Voor mij ook niet onbelangrijk: Lisette heeft een heerlijk gevoel voor humor en taal waardoor haar sessies enorm inspirerend zijn. Corine Kolb

De Rebalancing  behandeling van Lisette is een weldaad voor lichaam en geest. Yvon Gerlofsma

De Rebalancing sessies bij Lisette zijn voor mij heel waardevol. Lisette is heel liefdevol, kalm en wijs. Met haar zachte benadering en haar schat aan levenservaring en kennis is het heel makkelijk je over te geven en te voelen wat anders onopgemerkt blijft in je lijf. Daardoor voel ik me meer aanwezig, rustiger en krachtiger. Sandy Paulides

Na mijn sessie bij Lisette, maanden geleden, merkte ik pas kort geleden dat het bekende pijnplekje tussen mijn schouderbladen echt niet meer was gaan pijn doen. Herma van der Weide

De verschillende rebalancing sessies die ik van Lisette kreeg waren rustgevend met een directe en zorgvuldige aanraking met diepe aandacht voor wat zich aandiende. Maria Blaisse

Ik was verbaasd hoe al in de eerste sessie sessie mijn lichaam zich zo uitgenodigd voelde dat gelijk diep weggestopte emoties naar boven kwamen. Blijkbaar voelde ik me heel veilig en had ik alle vertrouwen in de manier waarop Lisette te werk ging, wat niet zo vanzelfsprekend is voor mij. Na afloop leek het alsof ik voor het eerst voelde dat ik benen had. Karin Ruiter

Rebalancing door Lisette voelt als een liefdevolle, totale acceptatie van mijzelf en mijn lichaam met alle pijn die er is. Door het langzame strijken voel ik mezelf groeien tot ik bijna niet meer in een kamer pas. Dat is een prettig gevoel, het maakt me zeer aanwezig. Lieske Jitta

Alles is aanwezig. Maar Lisette heeft het weer zichtbaar kunnen maken voor mijzelf, door haar liefdevolle woorden, haar warme aanraking en door er gewoonweg voor me te zijn. Marit Holtmans

Lisette heeft gedeeltes in mijn lichaam ‘gewekt’ en verruimd en mij laten ervaren wat mijn lichaam voor me doet. Dat geeft meer (lichaams)bewustzijn, nieuwsgierigheid, plezier en dankbaarheid. Diane van den Elshout

Lisette hielp mij bewust te worden wat er in mijn lichaam leefde, waarom het pijn deed. Door in haar woorden ‘mijn hart ervoor te openen’, en haar handen, kwam er meer rust in mijn lijf. Na een behandeling voelde ik mij meer ‘in’ mijn lichaam, meer in ontspanning. Een heerlijk gevoel! Rozemarijn de Klerk