Ziek zijn moet mogen

De meeste mensen wensen elkaar een gezond 2022. Sommige organisaties wensen ons zelfs allen gezondheid in het nieuwe jaar.
En ik denk dan: iedereen gezond? Wat een ramp. Stel je voor…
De ziekenhuizen stromen leeg, alle zieken springen uit bed en huppelen door de gangen. Artsen en verpleegkundigen krijgen eindelijk vrij, hoera. Maar hoe lang duurt het voor ze zich vervelen en weer aan het werk willen? De ene na de andere zorginstelling gaat failliet.
En gaat er eigenlijk nog iemand dood, als we allemaal alsmaar gezond blijven? Of wordt iedereen alleen maar kerngezond ouder en ouder? Dan is de catastrofe totaal.
Het leven verstart, verstoft, vergeelt, verdort. Voor nieuwe baby’s is geen ruimte. Politici beginnen over een zelfdodingsplicht… Ik stop maar met mijn horror movie. Het lijkt me duidelijk.
Ziek zijn moet mogen. En ziekte heeft zin.

Er was iets raars aan de hand in het webinar over het immuunsysteem, de eerste van een serie in februari van dit jaar gegeven door mijn beroepsvereniging. Ik zat een beetje dromerig te turen en misschien zag ik het daardoor wel. Het klopte niet. De manier waarop over weerstand en afweer werd gepraat – in termen van indringers bestrijden en overwinnen – kwam totaal niet overeen met wat de animatiefilmpjes van ziektekiemen en afweercellen toonden. Ziektekiemen kunnen namelijk alleen bij ons binnenkomen als wij ze binnenlaten en begeleiden met precies passende cellen. Ook de zogeheten antistoffen die we aanmaken in ons bloed, passen exact op de uitsteeksels van die binnengelaten ziektekiemen. En dan wikkelen onze cellen zich om de ziektekiemen heen en absorberen die totaal.
Dat is toch geen vechten? Het lijkt eerder op vrijen. Op celniveau smijten we die ziekmakende stofjes niet bij kop en kont de deur uit, nee, we verbinden ons ermee. Zorgvuldig.
Ik schreef dat in de chat. Niemand reageerde. Ach ja, dat was ik wel gewend. Maar twee webinars later chatte iemand: “Wat een oorlogsretoriek weer” en iemand anders reageerde “Ja, sinds Lisette dat opmerkte, zie ik het ook.”
Mmm, heerlijk, erkenning.

Kort daarop werd ik ziek. Keelpijn, kaakpijn, mondpijn, hoofdpijn, slap, zielig, gauw naar bed.
Covid-19? Ik was te beroerd om naar de GGD te gaan, maar mijn pendel zei van niet en dat leek me minstens even betrouwbaar als een PCR-test. (Het bleek ook te kloppen, want een tijdje later liet ik een bloedtest doen en in mijn bloed zaten geen corona-antistoffen).
Maar ziek was ik wel en fijn was het niet, dat hoor je mij niet beweren. Waar was dit goed voor?
Ik zocht het op in het boek Zielsoorzaken van ziekten van Björn Eybl. Dat is mijn nieuwe Bijbel op dit gebied (het hele boek is gratis te downloaden). Eybl gaat uit van de theorie van Dr. Hamer. Kort samengevat, in mijn woorden: je wordt ziek in je lichaam, als je in je ziel een conflict hebt opgelost. Dan werkt je lijf het eruit, bij wijze van spreken.
Volgens die theorie had ik in mijn ziel een eigenwaardeconflict opgelost en werd ik daarom ziek. Dus ik moest even plat, zeg maar, om dit vernieuwde gevoel van eigenwaarde in mijn systeem in te passen.

En ik moet zeggen dat het klopt: dit jaar ben ik een stuk steviger gaan staan in de wereld, gaan staan voor mijn visie, mijn eigen wijsheid. Met dank aan corona.

Ziekte is een soort update voor je systeem. We hebben ziektes nodig om ons aan te passen aan nieuwe omstandigheden, bijvoorbeeld innerlijke, spirituele groei. Er zijn gelukkig veel mensen die er zo over denken tegenwoordig. Vermoedelijk is corona óók een update, een respons op een grote bewustzijnsverandering in ons, in de mensheid.

Ik blijf hopen dat ik een zwermpje omikronnetjes naar binnen mag begeleiden met precies passende cellen van mezelf, want dan kan ik tenminste een herstelcode bemachtigen. En er weer bij horen, straks, qua QR.

Eén vriendin begreep me. Op haar kaart had ze geschreven: “Wij wensen je een héél mooi, inspirerend, gezond 2022 (met een klein beetje corona misschien?)”
Ja graag.
En verder zijn ook alle andere ziekten welkom, alle pijn en ongemak die Het Leven voor mij in petto heeft. Daar word ik alleen maar meer mens van.

DE HEMEL IN JE HANDEN
In januari neem ik een maand vrij van mijn rebalancing praktijk om een boek te schrijven: De hemel in je handen, over toegang krijgen tot je onderbewuste. Ik zag ineens dat dit een belangrijke rode draad is geweest in mijn leven en in mijn werk.

Want de werkelijkheid is gelaagd en wij zijn gelaagde wezens. Onder het denken ligt het uitgestrekte rijk van het onderbewuste, en dat gaat naadloos over in de oneindigheid van het bovenbewuste. Onze ziel voelt zich daar meer thuis dan in het beperkte, hoekige, stroeve stoffelijke leven aan de oppervlakte.
Als kind las ik het liefst sprookjes en kinderboeken waarin getoverd werd, magie bedreven. Intuïtief begreep ik dat ze me iets vertelden over diepten van werkelijkheid die werkelijker zijn dan de gewone. Als jong mens begon ik spirituele ervaringen te krijgen, met en zonder bewustzijnsverruimende middelen, en als vanzelf groeide ik door naar belangstelling voor mystiek.
Orakels zoals de I Tjing en de tarot zijn altijd trouwe bondgenoten geweest in mijn speurtocht. Zelfhypnose en droomuitleg kwamen op mijn pad en zijn gebleven. Jarenlang hield ik me bezig met mythosofie, de wijsheid van mythen. En uiteindelijk was lichaamswerk het laatste puzzelstuk. Maar het onderbewuste laat zich niet zo makkelijk benaderen als we graag zouden willen met ons bazige, controle-verslaafde verstand.
Hoe lukt het wel? Dat ga ik exploreren in dit boek.

Heb jij ervaringen met toegang krijgen tot je onderbewuste, die je met me wilt delen? Van harte welkom. Mail me: mail@lisettethooft.nl.

NIEUWJAARSAANBIEDING Online cursus Schrijf met je lijf

Soms moet je iets omdraaien en dan klopt het beter. We hebben de laatste twee cijfers van de prijs omgedraaid… Nou ja, tijdelijk.
Tot en met 15 januari 2022 is de prijs van mijn online schrijfcursus Schrijf met je lijfniet € 195 maar € 159.
Ik schreef de lessen, Annemarie Barbier verzorgt de persoonlijke begeleiding van het huiswerk.

Had je altijd al zin in de online schrijfcursus Schrijf met je lijf, waarbij je simpeler en soepeler leert schrijven? Dan is misschien nu het moment?

Wat eerdere cursisten zeggen:
“Ik heb geleerd niet bang te zijn te verwoorden wat er in me leeft. En dat schrijven puzzelen is, een creatief proces en tegelijkertijd helpend en helend. Annemarie heeft hier op een enthousiasmerende wijze aan bijgedragen.” – Leonie Jorna, energetisch voetreflextherapeut en schrijver

“Je bent precies de coach die ik nu even nodig heb. Heel vriendelijk en beleefd krijg ik een spiegel voorgehouden. Eerlijk op een niet oordelende manier, waardoor je stimuleert. Ik ben blij en voel me geïnspireerd.” – Anke Bus, coach bij Wunjo.

Zin in? Meld je aan via de site van Annemarie en je krijgt de eerste les in je mailbox.

Rebalancing sessies in mijn praktijk Heer Vrankestraat 34, Rotterdam, kun je afspreken vanaf eind mei 2022.
De Lijf-dagen zijn fijne matinees rond lichaamsbewustzijn, in principe elke laatste zondag van de maand. Voor 24 april zijn er nog een of twee plekken open en vanaf eind mei is er nog volop ruimte. Mail me.En de tweedaagse workshop wordt ook herhaald: zeer waarschijnlijk op 13 en 14 mei 2022.
De locatie is nog niet bekend – ergens in of rond Rotterdam – en daarom de prijs ook nog niet. Maar als je belangstelling hebt, kun je wel al reserveren. Alle informatie vind je op mijn site.Graag tot ziens hier of daar.

Geef een reactie