Harmonie en hysterie

In mijn studententijd was het hip om zwart te rijden op de tram, want wij waren tegen het beleid (de OV-kaart was er nog niet). En ik deed dat dus ook, want ik wilde erbij horen, maar ik vond het eigenlijk doodeng. Een vriend vroeg: “Als je er zo bang van wordt, waarom koop je dan niet gewoon een kaartje?”
Wat een goed idee. Ik kocht voortaan een kaartje en zat ontspannen in de tram. Dan maar wat minder rebels.

Nu ben ik weer tegen het beleid. Vorig jaar kocht ik speciaal een warme winterjas om op winderige pleinen mee te demonstreren. Maar toen ze met waterkanonnen kwamen, bleef ik liever thuis. Dan maar wat minder dapper.
Ik plak wel een sticker op mijn deur.

Wat een bijzondere tijd, wat krijgen we een hoop kansen om onszelf tegen te komen. Hoe moedig ben ik, hoe gehecht aan mijn comfort, aan harmonie?

Een collega zei ooit tegen mij: “Jij bent hysterisch positief.” Het was niet echt als compliment bedoeld geloof ik, maar zo nam ik het wel op (hysterisch positief als ik ben). Hysterie komt van uterus, en ik vind het wel wat hebben om een vrouwelijk, krachtig veld van harmonie en positiviteit om me heen te creëren waarmee ik door de wereld manoeuvreer.

Ik bewonder de helden die openlijk protesteren en een politiemacht tegenover zich krijgen, en ik bewonder mensen die zich ongeprikt naar binnen weten te ritselen, en ik bewonder mensen die een QR-code hebben maar uit principe weigeren hem te gebruiken.

Soms krijg ik hoop, als ik iets lees in de gewone krant dat verstandig klinkt; zou wijsheid zegevieren?

Maar soms krijg ik buikpijn van wat ik hoor en zie op internet, en soms ben ik ineens in tranen. Soms word ik helemaal opnieuw woedend op het beleid, net zo boos als in het begin. Dat tieners, kinderen en zwangeren gestimuleerd worden zich te laten prikken vind ik te schandelijk voor woorden, ten hemel schreiend, het bewijs dat onze cultuur volstrekt ontaard is, gedegenereerd, ten dode opgeschreven.
Kinderoffers! Aan de Mammon!
Hoe kun je, hoe durf je. Een flard van een oude Bob Dylan-tekst komt in me op: For threatening our children, unborn and unnamed, you ain’t worth the blood that runs through your veins…

Maar dat is niet harmonieus, niet spiritueel. Het schijnt dat Bob Dylan er later spijt van kreeg. God laat het bloed stromen door de aderen van de rechtvaardigen en de onrechtvaardigen.

En echt, meestal ben ik positief. Blijmoedig bezig in mijn praktijk, pratend met mijn lieve dappere cliënten die meer willen voelen, masserend in een veld van harmonie en warme liefde, samen werkend aan de Nieuwe Wereld die er komen kan.
Wil.
Moet.
Ja toch?

Hoe is dat voor jou?

Er zijn nog plaatsen in de tweedaagse workshop Vrienden worden met je lijf: op vrijdag 5 en zaterdag 6 november kun je werken aan de Nieuwe Wereld door je te verbinden met je lichaam.

We doen  simpele oefeningen, meditaties, deelrondjes, zelfmassage waardoor je vanzelf liever, warmer, positiever over je lichaam gaat denken en beter voelen wat het je te vertellen heeft.

Want niemand is te oud of te jong, te dik of te dun, te mooi of te lelijk om van z’n eigen lichaam te kunnen houden. Dit is waar Hemel en Aarde, bewustzijn en voelen, de Prins en de Prinses, elkaar ontmoeten en elkaar beminnen met onuitsprekelijke hartstocht.

Net als vorige keer doe ik het samen met een fijne collega-rebalancer.

Plaats: Djoj, Antony Duyklaan 9.
Datum: 5 en 6 november 2021.
Tijden: 10-17.00 uur.
Investering: € 245 incl. biologische lunch en versnaperingen, onbeperkt thee, en een ‘goodybag’.

Je kunt je opgeven met een mailtje aan mij, mail@lisettethooft.nl.

Dit zeiden deelnemers aan vorige workshops Vrienden worden met je lijf:

“Wat is mijn lichaam een heerlijke plek om twee dagen met Lisette te vertoeven! Een prachtig cadeau voor mezelf, deze workshop.” Mieke v.d. Klauw
“Ik vond jouw manier van workshops geven verfrissend. Ongedwongen, vrij, zelfverzekerd en warm. Ik voelde me daar fijn bij. Ook gaven jij en de groep me genoeg vertrouwen om me kwetsbaar op te stellen en daardoor kon ik mijn angst transformeren. Ik vond de diversiteit aan oefeningen prettig, en je manier van spreken, op een verhalen vertellende manier.” Carin Walravens

Toch nog een blog-dag?

Ik had ze eigenlijk afgeschaft, maar mijn heerlijke nieuwe praktijk aan de Heer Vrankestraat vráágt om workshops. Als zich minimaal nog drie deelnemers melden voor de blog-dag op zondag 10 oktober, gaat die door.
Het wordt een matinee, van 12 tot 16.00 uur – de ervaring leert dat je daarna wel vol zit met informatie en inspiratie. Ik geef simpele adviezen, we schrijven een blog, lezen die voor in de groep en leren een berg.
Kosten: € 50, inclusief oeverloos koffie, thee en koekjes.
Zin in? Mail me.

DE LIJFDAGEN LOPEN ALS EEN TIERELIER

Elke laatste zondag van de maand houd ik een Lijfdag, een soort matinee van 12 tot 4 voor een kleine groep deelnemers, met als doel: lekkerder in je vel zitten door inzicht en ontspanning. Met verhalen, ervaringen, tips & tricks. Tot nu toe zijn ze erg geslaagd.

Die op zondag 31 oktober is vol en zondag 28 november inmiddels ook. Eind december is de laatste zondag Tweede Kerstdag, dan zitten we thuis uit te buiken. Zondag 30 januari 2022 lijkt nog ver maar als je wilt, kun je je vast opgeven.

Wat kost het? € 50 incl. koffie, thee, koekjes. Mail me als je belangstelling hebt.

Dit schreef een deelnemer:

“Dank je wel voor de prachtige en verzorgde Lijfdag, voor je tips en uitleg! Je doet dat op een hele prettige manier, met alle respect voor iedere deelnemer. Het was voor mij heerlijk om weer even los te komen van de ‘klok tijd’ en helemaal aanwezig in mijn lichaam te zijn. Mét een hele fijne groep gelijkgestemden. Ik merk dat ik dat ook nodig heb, zeker in deze tijd.” Hanneke Rooks

Geef een reactie